Bucătar

Cursul de bucătar este dedicat persoanelor pasionate de arta culinară, care doresc să dobândească cunoștințele și abilitățile necesare pentru a lucra într-o bucătărie profesională. Programul combină partea teoretică (igienă alimentară, tehnici de preparare, normele de siguranță) cu activități practice în care cursanții pregătesc diverse feluri de mâncare, sub îndrumarea unor specialiști. La finalul cursului, participanții obțin o diplomă recunoscută, care le permite angajarea în domeniul HoReCa, atât în țară, cât și în străinătate.

Certificat de calificare (recunoscut național și UE)

Curs de calificare de nivel 3

Durata: 720 ore

Forme de evaluare pentru cursul de Bucătar / curs autorizat: testare finala  (proba teoretica – test grila, proba practica).

Codiții acces

Documente înscriere

  1. vârsta de cel puțin 16 ani;
  2. învățământ general obligatoriu;
  3. să fie apt din punct de vedere medical.
  1.  copie carte de identitate;
  2. copie certificat de naștere;
  3. copie certificat căsătorie (dacă este cazul);
  4. adeverință medicală.

Modulele cursului

  1. Norme generale de muncă în activitatea de producție culinară;
  2. Drepturile consumatorilor de produse culinare;
  3. Comunicare și comportament profesional;
  4. Principii de nutriție sănătoasă și echilibrată;
  5. Calitatea preparatelor și semipreparatelor culinare;
  6. Organizarea activităților specifice în bucătărie;
  7. Tehnologie culinară;
  8. Evidența operativă specifică activității din bucătărie.