Descriere curs #
Cursul de ajutor bucătar este conceput pentru a pregăti participanții să sprijine bucătarii principali în diverse activități din bucătărie. Acesta acoperă o gamă largă de subiecte esențiale pentru desfășurarea eficientă a activităților zilnice într-o bucătărie profesională.
Acest curs oferă o bază solidă pentru oricine dorește să își construiască o carieră în bucătărie, pregătindu-i pentru diverse provocări și responsabilități specifice acestui domeniu dinamic.
Certificare #
Examenul de absolvire la cursul de ajutor bucătar constă în susținerea a două probe de examen: o probă teoretică (test tip grilă) și o probă practică.
Competenețe #
- Cunoașterea materiilor prime și auxiliare și aplică cu rigoare regulile de depozitare și manipulare;
- Cunoașterea și aplicarea cu conștiinciozitate a operațiile de prelucrare ale materiilor prime;
- Cunoașterea vaselor și ustensilelor, aparatelor și echipamentelor din bucătărie și curățarea și întreținerea cu rigurozitate;
- Cunoașterea materialelor și substanțelor de igienă utilizarea acestora conform instrucțiunilor;
- Cunoașterea și utilizarea echipamentelor simple pentru încălzire;
- Cunoașterea regulilor de ambalare ale preparatelor culinare și aplicarea conform instrucțiunilor;
- Cunoașterea normelor de securitate și sănătate în muncă, a celor de prevenire și stingere a incendiilor și a celor pentru situații de urgență și le aplică cu consecvență;
- Cunoașterea regulilor de igienă și pentru siguranța alimentelor și aplicarea cu rigurozitate;
- Cunoașterea regulilor de efectuare a curățeniei și aplicarea cu responsabilitate;
- Cunoașterea și aplicarea normele de protecția mediului și aplicarea acestora cu consecvență.
Pentru mai multe informații dați clic pe butonul de mai jos.