Ajutor bucătar

Ajutorul de bucătar este o ocupație din cadrul sectorului de alimentație aflat într-o unitate de  independentă sau parte a unui complex hotelier, unități de catering dar și în magazine, unități volante sau piețe permanente.

Cunoștințele, deprinderile, aptitudinile și atitudinile unui ajutor de bucătar în mediul său de lucru se referă la manipularea alimente, producție culinară cu grad redus de complexitate, curățenie, ambalare, respectând normele legale de protecția muncii, igienă și siguranța alimentelor, protecția mediului.

Certificat de calificare (recunoscut național și UE)

Curs de calificare de nivel 1

Durata: 180 ore

Forme de evaluare pentru cursul de Agent de securitate / curs autorizat: testare finala  (proba teoretica – test grila, proba practica). Examenul final se va sustine in prezenta comisiei din care face parte si un reprezentat IGPR.

Codiții acces

Documente înscriere

  1. vârsta de cel puțin 16 ani;
  2. absolvent al învățământului primar (4 clase);
  3. să fie apt din punct de vedere medical.
  1.  copie carte de identitate;
  2. copie certificat de naștere;
  3. copie certificat căsătorie (dacă este cazul);
  4. adeverință medicală.

Modulele cursului

  1. materii prime și auxiliare;
  2. vase, ustensile și echipamente de bucătărie;
  3. Reguli și normele aplicabile.