Despre curs

Bucătarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. Măsoară cantitățile necesare, le amestecă progresiv conform rețetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert.
După ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează împărțirea lor în porții.

Structura cursului

Cursul are o durată de 720 de ore din care 240 ore de pregătire teoretică și 480 ore de instruire practică.
Pe parcursul celor 720 de ore participanții vor dobândi, în cadrul orelor de pregătire teoretică, cunoștințe și deprinderi generale referitoare la: aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă, asigurarea condiţiilor igienico-sanitare, organizarea cadrului general de deschidere şi închidere a activităţii în secţie, prevenirea poluării mediului, întocmirea documentelor specifice.
În cadrul orelor de instruire practică, care reprezintă două treimi din totalul orelor de curs, participanții vor dobândi competențe necesare pentru pregătirea antreurilor calde şi reci, a fripturilor, gustărilor calde şi reci, mâncărurilor din carne, mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase, a preparatelor lichide, dulciurilor (deserturilor), fondurilor glace, mâncărurilor din peşte şi fructe de mare, realizarea aluaturilor de bază, a salatelor și sosurilor.

Competențe

La finalizarea cursului participanții vor dobândi următoarele competențe:

  • Fundamentale
    • comunicarea interactivă la locul de muncă.
    • desfășurarea muncii în echipă
  • Generale la locul de muncă
    • aprovizionarea cu materii prime şi auxiliare a locului de muncă
    • asigurarea condiţiilor igienico-sanitare
    • organizarea cadrului general de deschidere şi închiderea activităţii în secţie
    • prevenirea poluării mediului
  • Specifice ocupației
    • întocmirea documentelor specifice
    • pregătirea antreurilor calde şi reci
    • pregătirea fripturilor
    • pregătirea gustărilor calde şi reci
    • pregătirea mâncărurilor din carne
    • pregătirea mâncărurilor din legume,orez,ouă, paste făinoase
    • pregătirea preparatelor lichide
    • prepararea dulciurilor (deserturilor)
    • prepararea fondurilor glace
    • prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare
    • realizarea acţiunilor de supervizare şi control
    • realizarea aluaturilor de bază
    • realizarea salatelor
    • realizarea sosurilor

Certificare

Cursul este acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. După finalizarea cursului se susține examenul de absolvire și participanții care vor promova examenul, vor obține certificatul de calificare recunoscut la nivel național și internațional, cu valabilitate nelimitată, însoțit de suplimentul Europass.
Informațiile privind participarea la examenul de absolvire a cursului le găsiți aici.

Avantaje pentru cursanți

  • diplome recunoscute la nivel național și internațional, însoțite de certificatul Europass;
  • program flexibil (cu posibilitatea desfășurării orelor de curs seara/in week-end);
  • suport de curs/manual de studiu gratuit;
  • posibilitatea achitării cursurilor în rate;
  • prețuri extrem de accesibile;
  • baza materiala foarte bună deținută;
  • cursuri susținute de formatori certificați, cu experiența profesională și pedagogică dovedite în domeniul de referință;
  • tematica de curs actualizată în permanență.